www.mediawallius.fi

Aloitussivu Ylös MediaWallius Toiminnot Kirjankustannus Kulttuuriaiheet

YLE Radio 1
tuottaja Hannu Karisto / YLE Dokumenttiryhmä

Dokumenttisarja "Todellisia tarinoita"

Sivun valokuvat (C) Ossi Wallius

Liaanimies

Dokumentti esittelee koko perheelle soveltuvan urheilumuodon – liaanihypyn. Sen kehittäjä on kaavilainen luokanopettaja, entinen seiväshyppääjä Pasi Pitkänen. Liaanihyppy on kaikenikäisille soveltuva vauhdikas liikunta- ja urheilumuoto, joka kehittää vartalon hallintaa ja lihaksistoa monipuolisesti. Lajin mahdollisuudet erityisesti lasten liikunnallisuuden kehittäjänä ovat merkittäviä. Lajissa leikinomaisuus yhdistyy motoristen taitojen kehittymiseen.

Ohjelmassa seurataan Pasi Pitkästä luokanopettajan työssään, johon kuuluu myös lasten liikuntaopetus. Lisäksi ollaan mukana liaanihypyn SM-kisojen suunnittelussa ja kilpailussa. Kesällä 2015 Liaanihypyn SM-kisat ja Kaavi Blues aloittivat yhteistyön. Molemmat tapahtumat järjestettiin saman viikonlopun aika. SM-kisathan hypätään aina Kaavilla, missä näiden kahden kesätapahtuman toivotaan samanaikaisuudellaan herättävän kiinnostusta laajemmaltikin.

Vapaaehtoisten talkootyö on pienellä paikkakunnalla tapahtuman onnistumisen edellytys. Liaanihypyn SM-kisat toteuttaa Kaavin Kaiun yleisurheilujaosto vain muutaman tuhannen euron budjetilla. Ohjelmassa puhuvat Pasi Pitkäsen lisäksi lajista innostuneet lapset ja nuoret sekä aikuiset. Mukana on myös liaanihypyn ME-mies ja Suomen mestari, Kalevan kisoissa 2014 seiväshypyssäkin hopealle taivuttanut Samuli Järvelä.

Ensiesitys 12.5.2016 ja toinen lähetys 15.5.2016 klo 18.00.

suunnittelu Pirkko Pelkonen ja Ossi Wallius

äänitys ja ohjaus Ossi Wallius

äänisuunnittelu Mikko Lohenoja

tuottaja Hannu Karisto, Yle Dokumenttiryhmä

Ohjelman kesto 49'00''

Uusinnat 10.8.2017 ja 13.8.2017.

Reipasta menoa

Syntyykö huumoria hektisessä elämänmenossa ja perhe-elämän pyörteissä. Aviopari Johanna Keinänen ja Sami Kojonen ovat kuopiolaisia esiintyviä taiteilijoita, joiden kaikessa tekemisessä johtoajatuksena on ilon ja hyväntuulisuuden korostaminen. Ahdistustuotannot ja muut synkistelyt on jätetty sujuvasti muille tekijöille. Vaan miten heidän huumorinsa menee perille erilaisten yleisöjen edessä. Entä sitten perheessä, miten savolainen Johanna ja uusmaalainen Sami selviävät vaikkapa tiskikoneen latauksesta.

Dokumentti seuraa pariskunnan tuotantoja sekä viisaiden poikien Toivon ja Vilin säestämää perhe-elämää. Johanna on ammatiltaan koreografi, tanssija ja luennoija, mutta myös käsikirjoittaja sekä stand-up -hahmo Tyyne Kettunen. Samilla on ollut lukuisia ammatteja aina Ylen kameramiehen töistä mainosten tekoon. Mutta nyt ovat päällimmäisinä oman Tahtiteatterin tuotannot näyttelijänä, laulajana ja käsikirjoittajana sekä myös kouluttajana. Kaiken lisäksi he perustivat muutama vuosi sitten kesäteatterin ja Kuopion Uusi Kesäteatteri onkin pitänyt huolen reippaasta menosta.

Ensiesitys 5.5.2016  ja toinen lähetys 8.5.2016

Valokuvassa Johanna Keinänen ja Sami Kojonen sekä perheen pojat Vili ja Toivo (kuva: Ossi Wallius).

Suunnittelu Pirkko Pelkonen ja Ossi Wallius

äänitys ja ohjaus Ossi Wallius

äänisuunnittelu Mikko Lohenoja

tuottaja Hannu Karisto, Yle Dokumenttiryhmä

Ohjelman kesto 48'50''

 

VUOSIEN MERKITYS

Miltä elämä näyttää ja tuntuu kun nainen 50 ja 60 vuotta täyttää. Niitä tuntemuksia valaisevat vuonna 1964 syntynyt kirjailija Sirpa Kähkönen ja vuonna 1954 syntynyt näyttelijä Seija Pitkänen. 

Sirpa Kähkönen järjesti hauskat diskosyntymäpäivät Helsingin Suvilahdessa. Perheellä ja ystävillä onkin suuri merkitys kirjailijan yksinäisessä ammatissa. Kirjoittamisesta hän toteaa, että vuodet ovat tuoneet varmuutta ja ne ovat antaneet myös syvyyttä asioiden käsittelyyn.  -Nyt saan nauttia niistä hedelmistä, joita eletty elämä on minussa kypsyttänyt, sanoo Sirpa.

Seija Pitkänen katsoo peiliin Kuopion kaupunginteatterin pukuhuoneessa ja tuumaa, että perusluottamus omaan osaamiseen on iän myötä lisääntynyt. -Työssäni tärkeintä on vuorovaikutus yleisön kanssa ja jatkan niin kauan kuin pysyn virkeänä ja aistit avoinna. Perhe ja pitkäaikaiset ystävät luovat perusturvan ja vastapainon intensiiviselle teatterityölle, sanoo Seija.

Suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

Äänitys Ossi Wallius

Äänisuunnittelu Hanna-Helena Kinnunen

Tuottaja Hannu Karisto, YLE Dokumenttiryhmä

ohjelman kesto 48’15’’

Ensiesitys to 22.1.2015 klo 22.05 ja uusinta su 25.1.2015 klo 18.00
Uusintaesitykset su 18.10.2020 klo 18:00 ja to 22.10.2020 klo 22:05

 

Nuoruuden jälkeen

Muusikko Ilkka ”Petri” Petterssonin taival on sykkinyt niin duurissa kuin mollissa brassin ja popin säestyksellä. Kuopiolaisten Petterssonin veljesten ja ”muusikkoveljien” 1960-luvun lopulla olleet bändiviritykset kristallisoituivat yhtyeeseen Petri & Pettersson Brass. Danny muuten keksi Ilkalle taiteilijanimen Petri. Yhtyeen ensimmäinen Maalaismaisema-levy nousi 1971 oitis listoille. Petrin taipuisa ääni kiehtoi ja Brassin yhdeksänmiehinen mehevä meininki lumosi kuulijansa. Mika Waltarin runon ”Nuoruus” Petri sävelsi ja levytti laulun samalla vuosikymmenellä. Musiikki kaikissa muodoissaan on kulkenut koko ajan Petri & Pettersson Brassin mukana. Uusin levy ”Ajatus elää” ilmestyi maaliskuussa 2013. Keikkailut jatkuvat ja Petterssonin musiikillinen moottori kehrää kierroksia uutta levyä varten.

Suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen ja Ossi Wallius

Äänitys Ossi Wallius

Äänisuunnittelu Kai Rantala YLE

Tuottaja Hannu Karisto / YLE Dokumenttiryhmä
Ensiesitys to 18.9.2014  klo 22.05, uusinta la 20.9.2014 klo 14.00

Uusintaesitykset su 25.10.2020 klo 18:00 ja to 29.10.2020 klo 22:05

 

yhden isännän koira

Eero Valkonen on kasvattanut suomenpystykorvakoiria kohta 60 vuoden ajan.
Tällä hetkellä hänellä on uskollinen uroskoira Kaapo, jolla on lukuisia eläinystäviä Eero ja Marjaleena Valkosen pihapiirissä Kaavilla maaseudun rauhassa. Siellä kopistelevat hevoset, kuopivat kanat ja komentoa pitää terhakka kukko. Kaapo, kuten muutkin pystykorvat, on ennen kaikkea yhden isännän tai emännän koira. Pystykorvakoirarotu on Suomessa jalostettu, sen jalostus alkoi jo vuonna 1890 ja Suomen Kennelliitto nimesi rodun Suomen kansalliskoiraksi vuonna 1979. Pystykorvat ovatkin usein esillä mainoksissa, maalauksissa ja kotimaisissa elokuvissa symboloimassa suomalaisuutta.

Suunnittelu Pirkko Pelkonen ja Ossi Wallius

Ohjaus Pirkko Pelkonen

Äänitys Ossi Wallius

Äänisuunnittelu Hanna-Helena Kinnunen / YLE

Tuottaja Hannu Karisto / YLE Dokumenttiryhmä

Ensiesitys to 11.9.2014 klo 22.05, uusinta la 13.9.2014 klo 14.00

 

Eevan valinnat

 Eeva Ahonen on siirtynyt erilaisesta työstä toiseen monet kerrat. Nyt 62-vuotiaana hän onEeva ja Antti Ahonen rakennussiivoojana Kuopion kaupunginteatterin uudisrakennustyömaalla. Matkan varrella on monta muutakin ammattia tullut tutuksi maataloussihteeristä pankinjohtajaan, yrittäjästä seurakuntamestariin. Eeva on niitä naisia, jotka eivät juutu menneeseen ja menetettyyn. Hän tarttuu työhön kuin työhön rohkeasti tukenaan rakas aviomies Antti Ahonen.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Pirkko PELKONEN ja Ossi WALLIUS

Äänitys: Ossi WALLIUS

Äänisuunnittelu: Hanna-Helena KINNUNEN

Tuottaja: Hannu KARISTO, YLE Dokumenttiryhmä

Ohjelman kesto 48'50''

Ensiesitys to 22.5.2014 klo 22.05 - 22.55, uusinta la 24.5.2014 klo 14.00 - 14.50

 

Kysytty mies

Kari Räsänen Kaavilainen Kari Räsänen on ammatiltaan sähkölinjojen raivaaja ja metsuri. Hän on yksi heistä, jotka varmistavat moitteettoman sähkön kulun meille kaikille. Eritoten myrskyjen jälkeen hänen kaltaisistaan huippuammattilaisista on valtava kysyntä. Mutta näihin vaativiin töihin ei nykyään ole paljon halukkaita. Tämä dokumentti seuraa Räsäsen pitkiä loikkia saloilla ja linjoilla. Työskentelyyn luonnon armoilla eivät säät vaikuta, ukonilmat ovat ainoa este linjojen alla työskentelylle. Luonnon ystävänä Kari Räsänen huomioi keväisin lintujen pesäpuut ja pupujen poikueet kiertäen ne hiljaa. Samoin karhujen pesät tuulenkaatojen alla talvisaikaan on syytä jättää rauhaan.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Pirkko PELKONEN ja Ossi WALLIUS

Äänitys: Ossi WALLIUS

Äänisuunnittelu: Hanna-Helena KINNUNEN

Tuottaja: Hannu KARISTO, YLE Dokumenttiryhmä

Ohjelman kesto 48'10''

Ensiesitys to 29.5.2014 klo 22.05 - 22.55, uusinta la 31.5.2014 klo 14.00 - 14.50

 

 

Lavastettu todellisuus

Olli-Matti Oinonen vaihteeksi katsomossa, taustalla Marjatta Kuivaston luoma Peppi Pitkätossun lavastettu todellisuus. Kuva Ossi Wallius

 

Puraisulla oli tarkoituksensa, sanoo teatteriohjaaja Olli-Matti Oinonen 

Teattereissa rakennetaan aina toista, lavastettua todellisuutta. Tässä radiodokumentissa teatteriohjaaja Olli-Matti Oinonen työryhmineen aloittaa Peppi Pitkätossun tekemisen Kuopion kaupunginteatteriin. Rinnan näytelmän rakentumisen kanssa ohjaaja kertoo omasta lapsuudestaan ja siitä, miten rock-musiikin läpilyömä mies päätyi teatterialalle. Tässä tarinassa on kaksi kertomusta; Olli-Matti Oinosen henkilö- ja työhistoria sekä Pitkätossun tuotantoprosessin seuranta neljän kuukauden aikana aina ensi-iltaan maaliskuussa 2013 asti.

Teatteriohjaaja Oinonen on myös elokuvafriikki, jolla on tuhansia ja taas tuhansia elokuvia kokoelmissaan – elokuvia laidasta laitaan. Hän tuntee kauhu- ja vampyyrielokuvien genren hyvin. Niitä aiheita kertomuksessa käsitellään myös rakkaudella. Ohjelmassa ei myöskään unohdeta sitä, että rock on edelleen vahvasti mukana Olli-Matin elämässä.

Suunnittelu: Pirkko Pelkonen ja Ossi Wallius

Ohjaus ja äänitys: Ossi Wallius

Äänisuunnittelija: Kai Rantala, YLE, Tuottaja: Hannu Karisto, YLE Radio 1

Kesto 49 minuuttia

ensi-esitys to 5.9.2013 klo 22.05, uusinta su 8.9.2013 klo 16.05

 

 

Ruuskasen kesä

Tanssii, kokkaa ja rokkaa eli tarina tanssinopettajan askelmerkeistä

Kuopiolaisen tanssijan ja kokin Liisa Ruuskasen kesä 2012 eteni vauhdikkaasti. Hän näytteli Kuopion Uudessa Kesäteatterissa, kokkasi Ruokateatteri Entréessä, harjoitteli rumpujen soittoa ja laulua Verigreipissä, keikkaili festivaaleilla, juhli Italiassa, tappoi itikoita Kuopiossa ja muisteli uraansa Tanssiteatteri Minimissä, jonka perustajajäseniin hän kuuluu.

Ohjelmassa Liisa myös summaa yhdessä läheisten Minimi-tanssijakollegoidensa Johanna Keinäsen ja Anja Lapin kanssa syitä ja tapahtumia, jotka muuttivat tanssijoiden urat uuteen muottiin. Kohtalolla on niin monta sormea, että kun yksi pettää niin toinen ottaa ja kolmas jo uusia askelmerkkejä osoittaa.

 

Suunnittelu Pirkko Pelkonen ja Ossi Wallius

Ohjaus ja äänitys Ossi Wallius

Äänisuunnittelu Kai Rantala, YLE

Esitysajat: TO 23.5.2013 klo 22.05 ja SU 26.5.2013 klo 16.05
Kesto 48'55''
 
 

Hopeatähti

 

Kuopiossa toimii ensisijaisesti varttuneelle väelle suunnattu Hopeatähti-elokuvakerho, jonka ohjelmatarjonta on korkeatasoista; on uutuuksia, klassikoita ja laatuelokuvia laajalla skaalalla. Hopeatähti-kerhoja on muuallakin Suomessa, mutta Kuopiossa vuonna 2008 alkanut kerhotoiminta on saanut lisäulottuvuuden; marraskuussa 2012 vietettiin jo toista kertaa viikon kestävä Hopeatähdet-festivaali elokuvin, luennoin ja taiteilijatapaamisin. Tämä eläkeläisten elokuvafestivaali on lajissaan Suomen ainoa.

Kerhon vetäjien Ritva Kolehmaisen ja Saija Nissisen näkemysten lisäksi nyt kuultava dokumentti taltioi katsojien tunnelmia, kokemuksia ja elämyksiä. Äänessä ovat myös syksyn 2012 festivaaleilla mukana olleet kirjailijat Sofi Oksanen ja Aulikki Oksanen.

Hopeatähti-festivaaleilla ja usein myös kerhon normaaliohjelmiston yhteydessä Kuvakukossa nähdään ja kuullaan elokuvaan ja sen teemaan liittyviä asiantuntijoita ja taiteilijoita syventämässä elokuvahetkeä. Esitykset ovat aina päiväsaikaan art house -elokuvateatteri Kuvakukossa. Katsojissa on niitäkin, jotka eivät ole vuosikymmeniin elokuvissa käyneet. Kerholla ei ole erillistä jäsenmaksua, vaan maksu on elokuvakohtainen, yleensä 5 euroa. Yleisöä riittää kaikkiin esityksiin jopa tungokseen asti, joten vanha sanonta tulee toteennäytetyksi: Elokuva kuuluu koko kansalle. Aktiivinen elokuvaharrastus ei ole iästä kiinni – kunhan vain on mahdollisuus nähdä hyviä elokuvia.

Suunnittelu Pirkko Pelkonen ja Ossi Wallius

Ohjaus ja äänitys Ossi Wallius

Äänisuunnittelu Kai Rantala, YLE

Esitysajat: TO 16.5.2013 klo 22.05 ja SU 19.5.2013 klo 16.05
Kesto 48'57''
 
 

MAALAISKYLÄN MUOTIKAUPPA

Suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

Äänitys Ossi Wallius

Äänisuunnittelu Jyrki Häyrinen, YLE

Esitysajat: to 5.4.2012 klo22.15 ja la 7.4.2012 klo13.10

Kesto 47'55'' 

Vaatekauppias Maisa Kesonen on aikaansaava yrittäjä Kaavin kirkonkylässä Koillis-Savossa. Hän on pyörittänyt muotiliikettään samalla raitilla jo yli 26 vuotta. Maisan kaupasta löytyy asusteita joka lähtöön niin naisille ja miehillekin. Kuntataajaman kanta-asiakkaiden lisäksi ostoksilla käyvät myös lähikuntien ja kaupunkien asukkaat Kuopiota ja Joensuuta myöten.

Kesäaikaan vilskettä lisäävät lomailijat eri puolilta Suomea. Murteiden kirjo sekä ostotottumusten erilaisuus värittävät päivien kulkua muotikaupassa. Maaseudun eksotiikka ja Maisa Kesosen hienovireinen palvelutaito tehoavat matkailijoihin.

Rouva Kesonen tekee hankintoja niin ranskalaisilta, kanadalaisilta kuin suomalaisiltakin muotimarkkinoilta. Pitkät vaaterekit kertovat kauppiaan ammattitaidosta. Valikoimissa on vaihtoehtoja kaikenmallisille ihmisille eikä samaa tavaraa ole tusinatolkulla. Yrittäjä osaa itsekin ommella, joten vaatemessuilla hän havaitsee oitis vaatteen istuvuuden. Kesosta on houkuteltu perustamaan myymälä johonkin lähikaupunkiin, mutta kauppateknikko ja maatalon tytär Maisa ei aio muuttaa kotikylältään minnekään.

 

Henki ja elämä

 

Suunnittelu Pirkko Pelkonen ja Ossi Wallius

Ohjaus ja äänitys Ossi Wallius

Äänisuunnittelu Kai Rantala, YLE

Esitysajat: TO 12.4. 2012 klo 22.15 ja LA 14.4. 2012 klo 13.10
Kesto 49'00''
 
 

Pauli Taskinen on tehnyt nuoresta saakka maatilan töitä kunnes terveys meni ja karja piti myydä. Pauli tunnustaa, että hän ennätti kuitenkin ennen sitä osaltaan syyllistyä parin miljoonan maitolitran tuottamiseen.

Mutta teatterintekijä Pauli Taskinen on edelleen henkeen ja vereen. Teatteri onkin nyt hieman yli 60-vuotiaan Paulin toinen luonto – henki ja elämä. Harrastajateattereissa Taskis-Pali on näytellyt, ohjannut, kirjoittanut, lavastanut ja puvustanut. Hän on vetänyt myös nuorten teatteripajaa sekä ollut Kuopion kaupunginteatterissa erilaisissa tehtävissä niin näyttämöllä kuin kulisseissakin.

Myös aviopuoliso, maatalouslomittaja Raila Taskinen on harrastajanäyttelijä. Koti on Kuopiossa järven rannalla Ranta-Toivalassa vanhassa maalaistalossa. Se on 1880-luvulla rakennettu valtion virkatalo, joka tuli Paulin ukin omistukseen vuonna 1904. Vaikka päärakennusta on vuosien saatossa uusittu, niin siinä on säilynyt alkuperäinen kiireetön tunnelma, jonka keskellä Pauli on asunut koko ikänsä.

Pauli Taskisessa yhdistyy oivallisella tavalla hieno kulttuurista viehättynyt maailmankansalainen ja agraariyhteisön edustaja. Juttu luistaa mehukkaasti savolaisittain liudentaen.

Maanviljelystä ja karjanhoidosta tilalla jouduttiin luopumaan reilut 10 vuotta sitten Paulin astman pahentuessa, keuhkot eivät kestäneet työn tuomia rasituksia. Siitä pitäen elantoa ovat pieninä palasina tuoneet Paulin keikkaluontoiset projektit kulttuurin saralla ja Raila-vaimon maatalouslomittajan työstä. Maatila on kylläkin edelleen omissa nimissä, mutta navetta on tyhjillään ja pellot vuokrattuina.

Kirjallisia töitäkin Pauli on tehnyt; mm. kolme näytelmää, Dramatokka-teatterin historiikin, noin 380 runolorua ja lisäksi pakinoita, esseitä ja muita lehtikirjoituksia. Paulin lusikka oli mukana sopassa myös kirjoitettaessa Ranta-Toivalan kyläkirjaa "Mäeltä ja rannalta". Suvun arkistoista löytyi jopa tietoja kylällä hetken aikaa opettajana olleen Katri Valan romanssista maalaisnuorukaisen kanssa.

 

Aavikko ja elokuvat

 

 

suunnittelu Pirkko Pelkonen ja Ossi Wallius

ohjaus ja äänitys Ossi Wallius

äänisuunnittelu Kai Rantala, YLE

Esitysajat: TO 19.4.2012 klo 22.15 ja LA 21.4.2012 klo 13.10

(uusinta vuodelta 2010)

Kesto 48'36"

 

Aavikko, Kuvakukko, Paul Staufenbiel. Näillä nimillä on yhteys. Aavikko on originelli,
lähes kulttimaineeseen noussut elektronista musiikkia soittava yhtye.
Siilinjärvellä syntynyt kokoonpano tunnetaan kotimaan lisäksi erityisesti Keski-Euroopassa.
Enää keikoille ei lähdetä Siilinjärveltä Kuopion pohjoispuolelta, mutta lähtökohtia ei ole unohdettu.
Paul määritteleekin asian sanomalla; ”Siili on Siili, jätkät Siilistä pistää fiilistä”.
Eräänlaiseksi yhtyeen tunnuslauseeksi on muodostunut myös sanonta ”We play - you dance”.

Kuopion kunnallinen elokuvateatteri Kuvakukko on kuuluisa laadukkaasta ja
monipuolisesta elokuvatarjonnastaan. Paul Staufenbiel on muusikko, joka soittaa
syntikoita Aavikko-yhtyeessä ja joka toimii myös Kuvakukon teatterinhoitajana.
Hän suunnittelee teatterin ohjelmistoa, myy lippuja esityksiin
ja hoitaa vuorollaan myös elokuvakoneita. Paul näkee muusikon
työn ja elokuvien rikastuttavan toisiaan rytmin,
tunnetilojen sekä ääni- ja musiikkimaailmoiden kautta.

Aavikko ja elokuvat –dokumentissa tutustutaan Paulin moni-ilmeiseen elämänmenoon,
jossa musiikin ja elokuvien lisäksi on vahvasti mukana myös perhe: Aatos-poika ja
Micragirls-yhtyeessä soittava ja laulava puoliso Mari Halonen. Yhteistä kotia, vanhaa
omakotitaloa, kunnostetaan Puijon juurella Kuopiossa.
Aavikko ja elokuvat -dokumentin ovat suunnitelleet Pirkko Pelkonen ja Ossi Wallius,
äänisuunnittelija on Kai Rantala ja tuottaja Hannu Karisto. Paul Staufenbielin lisäksi
äänessä ovat teatteriohjaaja ja vannoutunut elokuvamies Olli-Matti Oinonen,
Aavikko-muusikko Tomi Kosonen ja Paul Staufenbielin puoliso Mari Halonen.

 

MUURARIN KEVÄT
miehen muotokuva

suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

äänitys Ossi Wallius

äänisuunnittelu Hanna Helena Kinnunen, YLE

Esitysajat: TO 26.4.2012 klo 22.15 ja LA 28.4.2012 klo 13.10

(uusinta vuodelta 2005 ja 2006)

kesto 48'30"

Lari Krögerillä on mieluinen ammatti, hän on tulisijojen muuraaja. Pelkästään leivinuuneja on tullut tehdyksi pitkin Suomea yli viisisataa. Eräänä kauniina päivänä Amorin kohtalonsormi puuttui työteliään leskimiehen elämään todella runollisesti. Sen seurauksena muurari Larin oman Sinisen talon sydänmuurit Nilsiässä alkoivat oitis kuumeta, sillä vaalea mainosgraafikko Malla Villanen Helsingistä oli saapunut juhannusvieraaksi naapuritaloon. Siitä alkoi muurarin uusi kevät ja se jatkuu onnellisena edelleen.

 

Sarjassa esitettyjä muita MediaWallius-tuotantoja

 

TAIKURIN TALO

 Ensiesitys 26.5.2010 ja uusinta 27.5.2010

Uusintaesitykset 27.7.2011 ja 28.7.2011

käsikirjoitus ja ohjaus Pirkko Pelkonen

äänitys ja haastattelut Ossi Wallius

kesto 48'35"

Tietoja ohjelmasta

KAIPAUS
menneisyys on nykyhetkeä

 Ensiesitys 10.6.2009 ja uusinta 14.6.2009

Uusintaesitykset 6.1.2010 ja 7.1.2010

Uusintaesitykset 28.12.2011 ja 29.12.2011

suunnittelu, äänitys ja ohjaus Ossi Wallius, kesto 48'42"

Tietoja ohjelmasta

KYLÄ
Äänikuvia Maarianvaarasta

 Ensiesitys 17.5.2008 ja uusinta 18.5.2008

Uusintaesitykset 24.5.2008 ja 25.5.2008

suunnittelu, äänitys ja ohjaus Ossi Wallius, kesto 48'50"

Tietoja ohjelmasta

KASKEN KESKELLÄ
tuokiokuvia Suomen ainoalta kaskiperinnetilalta

 ensiesitys 26.5.2007 klo 14.05 ja uusinta 27.5.2007 klo 23.05

Uusintaesitykset 24.5.2008 klo 14.05 ja 25.5.2008 klo 23.05

14.10.2009 klo 12.35 ja 18.10.2009 klo 19.20

suunnittelu, äänitys ja ohjaus Ossi Wallius, kesto 48'00"

Tietoja ohjelmasta

 

Dokumenttisarjassa "10 pientä minuuttia" esitetyt
Kuiskaaja
, äänitys Ossi Wallius, suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

Illan viritys, äänitys Ossi Wallius, suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

Zorro - teiniäiti, äänitys Ossi Wallius, suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

Matkailupäällikkö, äänitys Ossi Wallius, suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

Ullakko, äänitys Ossi Wallius, suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

Puhaltaja, äänitys Ossi Wallius, suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

Pihasika ja vuohen kumarrus, äänitys Ossi Wallius, suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

Vesikampaus, äänitys Ossi Wallius, suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

Tallipäällikkö, äänitys, suunnittelu ja ohjaus Ossi Wallius

Valon suunta, äänitys Ossi Wallius, suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

Korvapuustit, äänitys Ossi Wallius, suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

Oikea ajoitus, äänitys Ossi Wallius, suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

Valettu sointi, äänitys, suunnittelu ja ohjaus Ossi Wallius

Vieheen viemää, äänitys Ossi Wallius, suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

TAIPUISA KAUNEUS, äänitys Ossi Wallius, suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen

NELJÄ SÄÄNTÖÄ, äänitys Ossi Wallius, suunnittelu ja ohjaus Pirkko Pelkonen